Opleidingspraktijk

Opleidingspraktijk

STAGIAIR

Graag willen we jonge collega’s de kans bieden om bij te leren. Men kan pas echt groeien binnen een beroep als men een goede opleiding heeft genoten waarbij er van andere artsen uit de praktijk kan geleerd worden. Regelmatig lopen geneeskundestudenten tijdens hun basisopleiding korte stages in onze praktijk. Het is belangrijk dat zij zoveel mogelijk uiteenlopende consultatiemomenten kunnen ervaren. Indien u liever niet heeft dat de stagiair de consultatie bijwoont, mag u dit steeds aan uw arts vragen.

HUISARTS IN OPLEDING (HAIO)

De haio is reeds afgestudeerd aan de universiteit en als arts gediplomeerd. Zij doorlopen de drie jaar van hun specialisatie als huisarts in een opleidingspraktijk. U kan dus ook bij hen op consultatie gaan. Alles wat de HAIO doet, bespreekt zij dagelijks met de andere artsen uit de praktijk. Wekelijks is er gezamenlijk teamoverleg en daarna ook een bespreking van problemen en leermomenten met de praktijkopleider.

PRAKTIJKOPLEIDER (PO)

Het ICHO (Interuniversitair Centrum voor de Huisartsopleiding) is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de huisartsopleiding. Dr. Stijn Festraets, Dr. Peter Van Eenoo en Dr. Anouk Dieleman volgden hier een opleiding als PO. Dr. Anouk Dieleman en Dr. Peter Van Eenoo zijn samen verantwoordelijk voor het leertraject van de HAIO's, de algemene supervisie en de leergesprekken. Jaarlijks volgen ze hiervoor extra opleidingen bij het ICHO. Bovendien is Dr. Stijn Festraets erkend als stagecoördinator. Sinds 2010 begeleidt hij jaarlijks een groep van 12 HAIO's tijdens hun opleiding.