Griepvaccinatie

Griepvaccinatie 2021 – 2022

Echte griep is geen “erge verkoudheid”: echte griep is een ernstige ziekte waardoor jaarlijks heel wat mensen sterven, ook in België. Een spuitje biedt bescherming tegen de griep en meer nog tegen zijn ernstige complicaties zoals longontsteking, wat vaak behandeld moet worden in het ziekenhuis. Mensen die ingespoten worden hebben dus minder kans om ziek te worden wanneer de griep zich aanbiedt. 

Voorschrift

Iedereen kan vanaf dit jaar zonder voorschrift een griepvaccinatie afhalen bij uw apotheker. Als u behoort tot de risicogroepen, dan voldoet u aan de terugbetalingsvoorwaarden. 

Prikmomenten

De griepprik wordt best gegeven tussen midden oktober en midden december.

 We voorzien speciale prikmomenten om de drukte in de praktijk aan te kunnen. Deze afspraken zijn uitsluitend bedoeld voor het zetten van het griepvaccin. De dokter kan niet ingaan op andere zaken (voorschriften, resultaat besprekingen of andere vragen) om het voor uzelf en de andere patiënten zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Aandachtspunten:

– doe makkelijke kledij aan

– tijdens deze consultatie zal enkel het remgeld worden aangerekend: €4, of €1 indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. Neem hiervoor uw elektronische ID mee.

– na het zetten van vaccin is er een wachttijd van 15 minuten in de wachtkamer voorzien

– extra aandacht: indien u klachten heeft van koorts, hoest, ademhalingsproblemen, spierpijn, keelpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, geur- en smaakverlies, verkoudheid, diarree mag u niet naar het prikmoment komen maar neem je telefonisch contact op met je huisarts (of wachtarts in het weekend via het nummer 1733).

Doelgroepen

Ook vanaf 50 jaar kan het zinvol zijn om u te laten vaccineren.