Diëtiste

dinsdagavond 18u30 tot 21u30

015 68 24 60

Diëtiste Natacha Van der Auwermeulen – Mijn gezonde voeding

Mijn slogan is: Gezond en lekker gaan hand in hand!

Voor wie?

 Overgewicht

Voeding is belangrijk in ons leven.

We eten immers niet alleen om in leven te blijven, maar we eten ook samen met collega’s, met vrienden, om een verjaardag te vieren,… Eten neemt dus een belangrijke plaats in, in ons sociale leven. Wij Belgen zijn Bourgondiërs en eten graag, veel, gevarieerd, lekker, maar niet altijd even gezond. Dit is ook te zien in de cijfers: ongeveer de helft van de Vlamingen heeft overgewicht. En met de Corona-crisis nog vers in ons geheugen, weten we dat  overgewicht zware gevolgen kan hebben voor onze gezondheid… 

Wil je graag je gewicht beheersen, maar wil je niet dat de strijd met je gewicht je sociale leven gaat beheersen? Dan kan je bij mij terecht voor tips & tricks over gezonde voeding, binnen een context die past bij jou smaken, voorkeuren en sociale leven. Tijdens de eerste consultatie wordt ook jou lichaamssamenstelling gemeten en nadien wordt deze regelmatig opgevolgd. Op die manier kunnen we nagaan dat je spieren wint en vet verliest, en bijsturen als dat niet zo is.

 Andere problematieken

Niet alleen personen met overgewicht kunnen bij mij terecht, maar ook personen met ondergewicht, eetproblemen of medische aandoeningen zoals maag-darmproblematieken, hart- en vaatziekten, diabetes, allergieën of intoleranties,… Zo werk ik als lesgever samen met de Diabetesliga aan de preventie van diabetes voor personen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte en kan ik educatie en voedingsadvies geven aan personen in het voortraject, die orale medicatie nemen om hun bloedsuiker onder controle te houden. Zodra je echter insuline nodig hebt, verwijs ik je door naar een diabeteseducator die je kan helpen met de juiste priktechnieken, het uitlezen van je metertje,…

Als allergiediëtiste kan ik je ook adviseren over de nodige aanpassingen aan je voeding bij een vastgestelde allergie, of samen met jou op zoek gaan naar de eventuele triggers in je voeding die maag-darmklachten of (pseudo-)allergische klachten uitlokken. 

Ongeacht de problematiek, wordt er steeds op maat gewerkt, rekening houdend met jou noden en leefwereld en dit zowel voor kinderen, (jong)volwassenen als ouderen.

Prijzen

Voor een eerste consultatie moet je 60-75 min uittrekken. De prijs hiervoor is 60 EUR. Wanneer het gaat over een medische problematiek, breng dan bij voorkeur ook een verwijsbriefje van je arts en een afdruk van het recentste (bloed)onderzoek mee. De 4 volgende consultaties duren ongeveer 30 minuten en kosten 30 EUR. Kom je vaker langs en gaat het louter over gewichtsbeheersing, dan is 20 minuten meestal voldoende vanaf de 6e consultatie. Hiervoor wordt 20 EUR aangerekend.

Voor consultaties met tussenkomst van het RIZIV, wordt de tijd en het bedrag gehanteerd zoals voorzien binnen de RIZIV-richtlijnen. Dit wordt tijdens de 1 ste consultatie toegelicht.

Voor consultaties m.b.t. eetproblemen en emo-eten is 20 of 30 minuten niet voldoende. Hiervoor wordt in onderling overleg meestal 45 min uitgetrokken en dit kost dan 45 EUR. 

Meer info

Heb je graag wat meer info over mezelf, ben je op zoek naar receptideetjes of artikels over voeding en gezondheid, kijk dan zeker eens op de website https://mijngezondevoeding.be of schrijf je via de website in voor de nieuwsbrief.